Firma "EUROTONER" d.o.o Zenica je registrovana 01.07.2004. godine. Osnovna djelatnost firme je proizvodnja, distribucija tonera i cartridge-a, kao i prodaja brand name računara i računarske opreme. Asortiman roba, opreme, tonera, cartridge-a, ribona te ostalog računarskog materijala, je od renomiranih svjetskih proizvođača (Hp, SAMSUNG, Canon, EPSON, XEROX, LEXMARK i dr.).

U ovih nekoliko godina postojanja, uspjeli smo obezbijediti vlastiti poslovni prostor u čijem sjedištu se nalazi veleprodaja, odjeljenje za komercijalno pravne poslove te proizvodni pogon. Firma posjeduje vlastita transportna vozila što je garancija brze i kvalitetne distribucije roba. Važno je napomenuti, da smo stekli povjerenje kod naših klijenata, što nam je cilj i u budućnosti da istrajemo na tom putu i na taj način dokažemo našim budučim „potencijalnim“ klijentima kvalitetu usluga i ljubaznost osoblja.

Naš poslovni slogan glasi:“Kupac na prvom mjestu, kupac iznad svega“, te na taj način želimo ukazati klijentima, da svoju pažnju i energiju usmjeravamo prema njima, kako bi bili zadovoljni s nama. Vođenjem politike kvaliteta uveli smo sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2000, i na taj način izgradili prepoznatljiv stil i način poslovanja u okviru visokih profesionalnih standarda , sve u cilju kako bi se približili tržištu i predstavili se u najboljem svjetlu široj poslovnoj javnosti. Nadalje, čemu težimo jeste dobijanje certifikata  ISO 14001, za čuvanje i zaštitu okoline, poštivajući visoke ekološke standarde u ovoj oblasti prilikom pakovanja, odlaganja i recikliranja potrošnih tonera i cartridge-a. Napominjemo, da smo u porodici BH firmi  koje potpomažu domaću privredu, pod sloganom „KUPUJMO KORISTIMO DOMAĆE“. Pored toga zapošljavamo domaću radnu snagu s akcentom na edukaciji i osposobljavanju naših uposlenika, kako bi bili spremni nositi se sa budućim izazovima savremenog doba i zahtjevima tržišta.
domace